Medemblik Nautiek Een week lang waterpret aan de Oosterhaven

MEDEMBLIK – Medemblik Nautiek is een nieuwkomer voor de Stichting Evenementen Medemblik, maar een event dat al een aantal jaren wordt georganiseerd aan  de Oosterhaven in de week van de Delta Lloyd Regatta.

Optimist on Tour
In samenwerking met de scholen worden er gedurende de hele week van 24 – 27 mei zeilclinics georganiseerd onder schooltijd. De clinics zijn voor scholieren van groep 7/8 uit de gemeente Medemblik. Na schooltijd en op zaterdag 28 mei tijdens Medemblik Nautiek, is er voor kinderen vanaf 7 jaar open instuif; zeilen in de Optimist, lopen in een aquabal, suppen en kanoën in de Oosterhaven.

Zeilend Disco op woensdag 25 mei
Tijdens de zeilend disco kunnen kinderen in hun eigen wereld swingen tijdens ‘de zeilend disco’ (lees: silent disco). Dit wordt absoluut een hilarisch feestje. De disco is van 16.00 – 18.00 uur, eveneens op de Oosterhaven.

Medemblik Nautiek 28 mei
Deze ‘final day’ staat voor Swingende Waterzooi. Voor de hele familie is er puur vermaak, zowel op de kade als in de Oosterhaven. Zoek je spanning en wil je spetteren, dan kun je ‘swingen’ op een drijvende waterschommel, balanceren op een slackline, een zeewand beklimmen, broodjes bakken, een wedstrijdje zeilen hijsen, meevaren met de helden van de KNRM, razen in power ribs, je stijlvol laten vervoeren in een planerende motorboot, een Rapsody 36, of zeilen op een spectaculaire open Fareast 28.
Voor deze waterzooi kun je je vrij inschrijven op de kade. Dit geldt eveneens voor de clinics van de Optimist on Tour. Laat je kans dus niet varen om te proeven van deze spetterende waterfun.

Swingende kade
Ook is er heuse ‘rocking pret’. Deze spat eraf tijdens de podiumvoorstellingen van SG de Dijk en Dansschool Dazzling. De talenten pronken met hun kunsten en maken de sfeer compleet op de Oosterhaven.

Goed doen met smakelijke Waterzooi
Naast al het vertier op en aan het water wordt er een week voor, tijdens en na Medemblik Nautiek een smakelijke soep ‘Waterzooi’ geserveerd in de restaurants langs de Oosterhaven en bij Trattoria MED aan de Vooroever. Deel van de opbrengst gaat naar het Fonds Gehandicaptensport. Heel treffend, want tijdens de Delta Lloyd Regatta en een week erna, is het Medemblikker water tevens podium voor het WK Paralympisch zeilen en de WK Hanse voor mensen met een beperking.

Deelname aan de waterpret is op eigen risico. Het ponton voor restaurant Costas in de Oosterhaven is te betreden vanaf 7 jaar door kinderen met een zwemdiploma. Voor de diverse wateractiviteiten kun je je op de kade kosteloos inschrijven. Zwemvesten zijn aanwezig!

Kijk voor alle waterpret en het hele Medemblik Nautiek programma op medembliknautiek.nl 

Het programma

OPEN CLINICS
24 – 28 mei
Gratis (leren) zeilen, kanoën en suppen zonder je vooraf aan te melden.

Dinsdag 15.30 – 17.00 uur  
Woensdag 14.45 – 17.00 uur  
Donderdag 14.45 – 17.00 uur  
Vrijdag 15.45  – 17.00 uur  


Zaterdag                              11.00 – 17.00 uur                          

ZEILEND DISCO (silent disco)
woensdag 25 mei

Swingen in je eigen wereld op het ponton aan de Oosterhaven.
16.00 uur – 18.00 uur

SWINGENDE WATERZOOI

Zaterdag 28 mei

Water- en kadeactiviteiten
11.00 – 17.00 uur

Podiumvoorstellingen
13.30 – 16.00 uur

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.