Jelle Wind: Tokio 2020 is mijn doel

OOSTWOUD – Jelle Wind is één van de beste geweerschutters van Nederland. Op zijn veertiende werd hij in zijn eerste seizoen op de schietbaan tweede van Nederland bij de junioren. Nu wil hij de internationale ranglijst gaan bestormen, ondanks dat de sport in het buitenland vele male populairder is.

“Ik vind alles mooi aan de sport. Wanneer je een fout maakt, kan je die niet meer goedmaken. Bij voetbal kan je bijvoorbeeld nog uitverdedigen, maar als ik heb geschoten kan ik de kogel niet meer terughalen”, vertelt Wind, die uitlegt dat de schietsport vooral om concentratie gaat. “Uiteindelijk ben ik zo gefocust, wanneer iemand kei hard brand roept, blijf ik waarschijnlijk gewoon staan.”

Omdat de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro erop zitten, richt Wind zich op de volgende spelen in Tokio. Op Papendal is hij daarom dagelijks te vinden op de schietbaan, want de plaatsingseisen voor de Spelen zijn enorm streng. “In Nederland is de schietsport niet zo heel groot, maar in bijvoorbeeld Duitsland en Scandinavië is de sport razend populair”, legt Wind uit. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.