Opperdoes maakt zeperd tegen Wieringermeer goed met winst op HCSC

Opperdoes – Na de zeperd van vorige week tegen Wieringermeer heeft Opperdoes zich zeer knap hersteld. Want op het kunstgras van HCSC had Opperdoes nog nooit een overwinning behaald, en bracht daar dus nu verandering in middels een 1-3 overwinning. De gehele wedstrijd was Opperdoes de beter voetballende ploeg, maar bracht dat vooral in de 2e helft tot uitdrukking. Het 1e bedrijf was redelijk en schiep de formatie van Volkert Jan Putting zich enkele kansen die niet benut werden.

Een verslag van: v.v. Opperdoes

Zo had Opperdoes wel een voorsprong kunnen nemen al had het wat meer rust en overzicht in het strafschopgebied weten te bewaren. Zo ook de rebound uit een redding van de Helderse keeper op de inzet van Swen Sinkeldam van Tamo Karpetian die snoeihard op de lat knalde, waar een rustigere variant wellicht meer kans had gemaakt.  De thuisploeg werd vooral gevaarlijk door standaardsituaties. Al kwam het wel door een velddoelpunt op voorsprong na een half uur spelen. 1 van de weinige keren deze middag dat de verdediging niet goed stond en de HCSC spits een vrije doorgang op Jan Ploeg gaf, en deze werd volkomen kansloos gelaten op diens inzet.

Een tegenvaller en de vraag was hoe de ploeg daar mee om zou gaan. Uitstekend zo bleek, want zonder dat het groots speelde bleef het de wedstrijd dicteren. Het kwam dan ook terecht voor de pauze nog op gelijke hoogte door een prachtige uithaal van Roy Janssens. Al was de rust bijna nog met een achterstand bereikt na de ontsnapping uit een vrije trap. De vanaf de zijkant ingebrachte bal werd matig door Jan Ploeg beoordeeld, en via de paal en de inzet in de rebound naast het doel ontsnapte Opperdoes.

De 2e helft was het vanaf het 1e fluitsignaal van de prima scheidsrechter Klabbers een prooi voor Opperdoes. Het veldspel was dik in orde. Het speelde vooruit, was rustig aan de bal en er werd geduldig naar de ruimte gezocht. De ruimte lag er wel degelijk en het leidde bijna direct na de pauze in een voorsprong. Randje buitenspel werd het doelpunt van Tamo Karpetian afgekeurd na een mooie combinatie met Roy Janssens. Het gaf wel direct het beeld aan wat zich de 2e helft zou gaan voltrekken. Janssens en Karpetian vonden elkaar gemakkelijk deze middag en waren voortdurend een plaag voor de Helderse verdediging.

Kansen ontstonden er genoeg,maar het vizier stond vaak net niet scherp genoeg. Soms was de keeper een sta in de weg bij onder andere een kopbal van Marein Zwaan. Andere momenten werden te gehaast uitgevoerd, en met een iets meer overzicht had het tot doelpunten kunnen leiden. Al was de stand nog gelijk een voorsprong kon niet uitblijven. En die kwam dan ook. Weer een mooie combinatie tussen Karpetian en Janssens. De steekbal van de 1e naar de 2e en de bal langs de keeper in het uiterste hoekje. Met nog een klein kwartier te gaan de zeer verdiende voorsprong. Nog 1 maal moest Jan Ploeg in actie komen op het harde afstandsschot van een HCSC speler maar de redding was uitstekend. Opperdoes kreeg in de slotfase nog genoeg kansen op de beslissing maar onder andere de paal op een inzet van Sinkeldam voorkwamen dat in 1e instantie.

Zo waren de laatste loodjes het zwaarst, al maakte uitblinker Janssens er door een mooie individuele actie in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde door zijn en Opperdoes 3e treffer aan te tekenen. Een mooie en verdiende overwinning die tot stand kwam door sterk spel van de gehele ploeg. Voetballend goed, verdedigend bijna niets weggegeven, en voorin genoeg kansen creërend.

En heel belangrijk, mentale veerkracht getoond die vertrouwen geeft voor het vervolg deze competitie. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen Z.C.F.C. aanvang 14.30 uur.