PWF: Trek spoor stoomtram door naar de Oosterhaven in Medemblik

MEDEMBLIK – Siem Zeilemaker van de PWF lijkt het een mooi idee om de spoorlijn, die voorheen ook tot op de haven v/d Oosterhaven liep, weer in ere te herstellen.

Tijdens een bijeenkomst afgelopen 21 april presenteerde namens de Stichting Stoomtram Hoorn-Medemblik dhr, Van Den Broeke de plannen aan de commissie Ruimte van de gemeente Medemblik. Tijdens deze bijeenkomst vroeg Siem Zeilemaker namens de PWF of hij op de hoogte was dat de rails van de spoorlijn vroeger doorliep tot op de kade van de Oosterhaven.

Van Den Broeke wist hier vanaf en op de vraag van Zeilemaker of de stichting bereid is om dit in ere te herstellen werd geen negatief antwoord gegeven. Van Den Broeke gaf zelfs aan dit een leuk idee te vinden.

De gemeente Medemblik staat ook open voor overleg maar laat wel het initiatief bij de Museumstoomtram. De woordvoerder van de gemeente Medemblik vertelt dat: “De Museumstoomtram kan zelf het beste een inschatting maken van de haalbaarheid van dit idee”.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.