Weerbericht Medemblik – redelijk wat zon en het wordt 14 graden

Medemblik – Vandaag is het zonnig en droog. Later op de dag kan er van het zuiden uit wat sluierbewolking binnendrijven. De maxima bereiken waarden tussen 12 en 15 graden en de wind is zwak tot matig uit het noordoosten. Vrijdag neemt de bewolking toe, maar het blijft nog wel droog. Tijdens het weekeinde voltrekt zich een overgang naar uitgesproken koud weer met vooral op zondag buien met onweer en hagel.

Hogedrukgebied met het centrum boven de zuidelijke Noordzee en een rug richting het midden van Europa zorgde overwegend droog en rustig weer. Op 500 hPa bouwt zich boven de Atlantische Oceaan een rug op, het zwaartepunt van het hogedrukgebied tussen Groenland en Ierland, die gedurende de gehele meerdaagse periode het weerbeeld gaat bepalen. Op de noordoost flank van deze rug wordt met een noordwestelijke stroming in de bovenlucht koude lucht aangevoerd, die zorgt voor een buiig weertype.

Na het weekeinde gaat de bij de hoogterug behorende 500 hPa trog boven Scandinavië uitdiepen en trekt langzaam retrogade in de richting van de Britse Eilanden. Aan de grond zien we volgende week een uitgebreid en complex laag boven onze omgeving, zorgend voor een wisselvallig weertype.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Do 80% 0% 2 14 no 3
Vr 20% 20% 6 11 noord 3
Za 30% 50% 5 9 noord 3
Zo 30% 90% 2 8 nw 4
Ma 30% 90% 3 8 west 4
Di 30% 90% 2 8 nw 4

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.