Medemblik Actueel.

Sport

Medemblikse Corona Rentenaar komt met nieuw magazine gericht op ‘turnmeiden’

Medemblik – Corona Rentenaar is moeder van een heuze turnmeid en het viel Corona op dat er voor deze groep, van 6 t/m 14 jaar, niets te vinden is op het gebied van lectuur.

Dat was voor Corona de reden om een idee een magazine te beginnen voor deze groep turnmeiden en toen zij dit zo voorlegde aan andere turnmoeders waren die direct zeer enthousiast. Corona: “Toen ik het idee neerlegde bij andere turnmoeders en train(st)ers, reageerde iedereen enthousiast. Iedereen begon gelijk te brainstormen en kwam met de leukste ideeën. Zó leuk! Turnen is een sport waar veel oefening bij komt kijken. Hierdoor is de bevlogenheid bij de meiden vaak groot en zijn de vriendschappen met trainingsmaatjes hecht. Turngirl speelt hierop in en behandelt alles wat ze bezighoudt.

Corona vertelt verder dat Sportfotograaf Jan de Koning meewerkt aan iedere uitgave van het magazine, die eens per kwartaal zal verschijnen, en onder de titel ‘The art of Gymnastics’ er voor zorgt dat elke magazine van een prachtige poster wordt voorzien.

Maar ook trainster Imke Glas werkt mee aan het magazine met turntips en zorgt dat het blad turn-technisch ook correct is. Maar er is ook ruimte voor ‘Gymroddels’ en zal Kinderboekenschrijfster Simone Kortsmit, ze is o.a. bekend van de boekenserie Turntoppers, een bijdrage leveren aan het magazine.

Aanstaande zaterdag 23 april vindt de officiele lancering plaats van het nieuwe meidenmagazine genaamd ‘Turngirl’ tijdens de Halve Finale Turnen Dames in Wieringerwerf.

 

Reageren via facebook