Medemblik Actueel.

Contest Yacht Medemblik gaat op de groene toer.

Medemblik – Contest Yacht uit Medemblik heeft onlangs Beter Duurzaam opdracht gegeven om 1.270 zonnepanelen op twee van hun panden te plaatsen. Beter Duurzaam zal de zonnepanelen plaatsen door op de daken gebruik makend van flatfix fusion en als omvormers zal er een SolarEdge systeem geplaatst worden. In 2014 jaar werd een SDE+ subsidie aangevraagd en na een aantal selectierondes werd Beter Duurzaam verkozen om de opdracht uit te voeren.

De zonnepanelen passen goed bij het duurzame ondernemerschap van de luxe jachten bouwer. Ook energiebesparing is een actueel onderwerp. Binnenkort zal het dak volledig onder handen worden genomen om zo een hogere isolatiewaarde te krijgen. Daarnaast worden de lichtkoepels gerenoveerd om meer daglicht binnen te krijgen op deze wijze ook op energie te besparen.

Contest Yachts is al ruim 55 jaar een familiebedrijf bedrijf met veel zorg en aandacht voor hun jachten. Bij Contest Yachts is iedere individuele opdracht een combinatie van traditionele vaardigheden met moderne innovatie. Zo levert men wereldwijd de beste kwaliteit van het ontwerp, de bouw en service. In de maritieme wereld is Contes Yacht een begrip vanwege het ambachtelijke vakmanschap en  comfortabel cruisen.

Het assortiment bestaat momenteel uit zeven zeiljachten uit 42-72ft ( 13-22m ) en een nieuw geïntroduceerde motorjacht , de 16m Contest 52MC .

Reageren via facebook