15.8 C
Medemblik
20 september 2020 13:17
Medemblik Actueel.

Natuurhistorische Wandeling Dijkwielen Wieringermeer

Regionieuws – Op zondag 10 april is er een natuurhistorische wandeling rond de Dijkwielen. Deze wandeling is georganiseerd door Natuurvereniging Wierhaven en staat onder leiding van Laurens van der Vaart.

Op 17 april aanstaande is het 71 jaar geleden dat de Duitsers de Wieringermeerdijk opbliezen en de polder overstroomde. Tijdens de tocht bezoeken we de plek waar dat plaatsvond en kijken we naar overblijfselen van die zwarte dag uit de geschiedenis van de Wieringermeer. Een uniek stukje geschiedenis in de Wieringermeerpolder.  

De overgebleven Dijkwielen vormen nu samen met het Dijkgatbos een natuurgebied. Daar leven nu veel vogels, maar ook Reeën en vlinders. Een aantal van hen komen we vast tegen. Een verrekijker is dan ook een handig attribuut.  

De kosten voor de excursie bedragen €2,-. Deelname voor kinderen (<18) en leden van Natuurvereniging Wierhaven is gratis. We verzamelen om 09:00 uur bij Zorgboerderij Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24B, Wieringerwerf. De wandeling zal 2 uur in beslag nemen. Er kunnen maximaal 25 personen mee.   

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via educatie@wierhaven.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?