Succes voor Budoschool Shi-Sen-Do tijdens Dutch Open

Opperdoes – Dit weekend vond de European Challenge “DUTCH OPEN” plaats in Nijmegen. Dit jiu jitsu toernooi, welke valt onder de auspiciën van de Judo Bond Nederland, is een internationaal kwalificatie toernooi waarbij o.a. punten zijn te verdienen voor een eventuele plaatsing voor een EK. Daarnaast is het de laatste voorbereiding voor de jiu jitsu atleten voor het NK die op 23 april in de Topsporthal in Almere gaat plaatsvinden. De school uit de gemeente Medemblik wist opnieuw te imponeren met prachtige resultaten. Jiu Jitsuka’s zijn all-round zelfverdedigingssporters die judo, karate en aikidotechnieken beheersen en dat werd ook ondubbelzinnig getoond bij de internationale toernooi met deelnemers uit Scandinavië, Duitsland, België, Slovenië etc.

  1. Eady Roelandschap & Job Weel:                                             1ste  plaats Mix / aspiranten
  2. Shannon de Kroon & Eady Roelandschap                            1ste plaats Dames / senioren
  3. Romée Paardekooper & Nienke Pronk:                              2e   plaats Dames / junioren
  4. Noah Rolvink & Lina van Dam:                                                  2e plaats Mix / aspiranten
  5. Liv Beezemer & Fenno Uijldert:                                              2e  plaats Mix / senioren
  6. Frank Beukers & Ciska Niemeijer:                                          3e plaats Mix / senioren
  7. Isaak Weel & Jochem Bos:                                                         3e   plaats / Heren / cadetten
  8. Romée Paardekooper & Nienke Pronk:                              3e  plaats Dames / junioren

In de evaluatie na afloop gaf hoofdcoach Robert Takken aan dat er goede stappen zijn gezet richting het Nederlands Kampioenschap. Opnieuw hebben zich hier duo’s voor geplaatst en internationaal zijn er ook punten behaald. In zijn analyse na afloop van het toernooi gaf hij aan dat de jeugd duo’s het erg zwaar in het internationale krachtenveld en hij prees de knappe 3e plaats van Isaak Weel & Jochem Bos. De overige jeugd duo’s sneuvelden in een voortijdig stadium. Teleurstellingen horen er nu eenmaal bij om te kunnen blijven groeien. Enkele aspirant, junioren en senioren duo’s wisten wel een 4e en 5e plaats te behalen maar ook deze geven geen recht op een medaille. Het was zeker een goede internationale leerervaring en ze zaten er soms al akelig dichtbij.

Kijkende naar het eindresultaat, dan moet ik toch écht een hele dikke voldoende geven want met 15 ingeschreven duo’s en 8 podiumplaatsen kan je toch niet anders stellen dat wij op alle niveaus goed mee konden komen. Daarnaast blijkt Eady Roelandschap zich als een echte “gold-digger” te gaan ontpoppen want met 2 gouden plakken kan je echt wel spreken van een hele goede prestatie. Zeker als je daarbij in overweging neemt dat zij drie dagen geleden nog doodziek op bed lag.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.