Medemblik Actueel.

Concerten

Indrukwekkende vertolking Golgotha, het einde, in de Hiëronymuskerk Wognum

Wognum – 25 maart 2016, Goede Vrijdag. Tijd voor de Passieverhalen en zo ook voor Golgotha, het einde. Gepresenteerd door Hoebe Muziekproducties in de Hiëronymuskerk te Wognum. De rol van Jezus werd vertaald door Paul Bleeker.

Voor een volle zaal werd voor de 15e keer dit muzikale passieverhaal verteld en gezongen door een projectkoor o.l.v. Frank Hoebe met begeleiding van 8 muzikanten, Ellen de Jong en Constance Willemen (dwarsfluit), Marcel Feld (drums), Cor Beemster (gitaar), Ria de Gier en Emmeke Molenaar (saxofoon), Angelo Stuijt (piano) en  Erik Huisman en Frank Hoebe (keyboard/bas).

Voor de pauze werd het verhaal gezongen over Jezus die met zijn vrienden onderweg is van Nazareth naar Jeruzalem, zijn binnenkomst in de stad en het verraad door Judas. Paul Bleeker in zijn rol als Jezus was een genot om naar te luisteren, zijn inlevingsvermogen en emotie zorgden bij velen voor een brok in de keel. Sonja Hoebe (Maria Magdalena), Nico Jak (Herodus), Ron Bleeker (Pilatus), Nico Hoogeboom (Hogepriester) en Sophie van Langen (Maria) zongen mooi door de verhaallijn heen.  Hun stemmen waren prettig om naar te luisteren en elk gezang werd met de juiste intentie gezongen. Het geheel werd uitstekend ondersteund door het koor.

Na de pauze was vooral het koor dat de lijdensweg van Jezus zong op weg naar Golgotha, waarna Gerard Schipper als uitstekende Judas zijn Berouw betoonde, ‘wat heb gedaan, dit was niet wat ik verwachtte’.  Indrukwekkend was het koor in het gezang Golgotha, waarin het publiek als het ware de marcherende soldaten op weg hoorden gaan. Verdriet ook bij de verslagen en vertwijfelde Maria en bij zijn vrienden, het was allemaal zichtbaar en voelbaar.

Het geheel werd aan elkaar gepraat door vertelster Jeanet de Wit.

Het publiek bedankte koor, solisten, band en dirigent met een staande ovatie, en die was meer dan verdiend. Het was een meer dan waardig begin van de Paasdagen.

Reageren via facebook