Nat najaar 2015 mogelijk strop voor voetbalvereniging SEW

Nibbixwoud – Ze zijn nog niet in paniek bij voetbalvereniging maar het bestuur van de vereniging maakt zich wel ernstige zorgen over de voortgang van de aan te leggen voetbalvelden op het nieuwe sportcomplex de Dres in Nibbixwoud. De velden waarop zij moeten spelen en trainen zijn nog steeds niet aangelegd of zelfs maar ingezaaid.

Wethouder Joset Fit zegt op vragen van Jack Stam(VVD) dat vooral de natte omstandigheden in het najaar en winter van 2015/2016 in combinatie met de slechte waterdooratendheid van de (zware) grond het niet toeliet om het natuurgrasveld te bewerken en in te zaaien voor de winter of het voorjaar van 2016.

De wethouder schrijft: “Om in te kunnen zaaien moet drainage gelegd worden. Dit wordt uitgevoerd met zwaar materieel. Wanneer het veld te nat is wordt door deze werkzaamheden de grondstructuur dusdanig aangetast dat de kwaliteit slechter wordt. Dit heeft tot gevolg dat het gras slecht groeit en de geëiste kwaliteit niet behaald wordt. Omdat de situatie nog niet is verbeterd zijn diverse opties onderzocht. Op dit moment wordt bekeken welke de gunstigste is.

Het kunstgrasveld wordt wel gewoon op 1 juni aanstaande opgeleverd weet de wethouder te vertellen maar het natuurspeelveld zal niet voor november klaar zijn. Tot zolang kan SEW op het huidige complex blijven spelen tot het natuurgrasveld klaar is om gebruikt te worden. De wethouder heeft daar binnen formeel overleg over met het bestuur van SEW.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.