Inwoners Medemblik denken mee over invulling DEK-terrein Medemblik

Medemblik – De opkomst was groot afgelopen dinsdagavond in het Wapen van Medemblik waar de gemeente een informatieavond belegde om samen met de inwoners van Medemblik te brainstormen over de invulling van het voormalige DEK-terrein aan de Vlietsingel in Medemblik.

Wethouder Hans Tigges vertelde de aanwezigen wat de voorlopige planning is om het terrein bouwrijp te maken. Zo zal in het tweede kwartaal van 2016 de kaders bekend zijn van waaruit gewerkt gaat worden en kan in het tweede kwartaal van 2017 het bestemmingsplan worden opgesteld, waarna in 2018 dan met de bouw van de woningen kan worden begonnen. De inwoners van Medemblik krijgen in alles vergaande zeggenschap.

De wethouder verteld dat er een 5-tal belangrijke uitgangspunten zijn, zo zal er worden gebouwd voor de lokale behoefte, woningen bouwen naar de wens van de toekomstige bewoners, mogelijkheid voor collectieve zelfbouw, woningen voor alle doelgroepen en tot slot ook (sociale) huurwoningen.

Tigges verteld dat, “samenwerking met de Medemblikkers is essiënteel en ook zullen wij het onderling niet op alle punten met elkaar eens zijn maar daar over kan gesproken worden. Het is de bedoeling dat niet het hele DEK-terrein direct vol wordt gebouwd maar wel een groot gedeelte.

Voor dit alles gaat plaats vinden zullen er eerst archeologische onderzoeken moeten worden verricht. Het terrein is 1 van de oudste delen van Medemblik en de archeologen verheugen zich er nu al op om daar te mogen gaan graven.

De aanwezigen kregen van de gemeente alle ruimte om zelf met ideeën te komen, van vrijstaand, 2 onder 1 kap tot appartementen tot maximaal 3 woonlagen. Aan de diverse tafels kwamen tientallen ideeën naar boven die met grote belangstelling door de gemeente werden bekeken en zeker worden meegenomen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.