13.9 C
Medemblik
15 juli 2020 01:03
Medemblik Actueel.

Proeftuin Zwaagdijk neemt tweede ‘ledcel’ in gebruik

Zwaagdijk-Oost – Om de toenemende vraag van toeleveranciers en zaadveredelingsbedrijven te kunnen voldoen heeft de Proeftuin in Zwaagdijk-Oost een tweede LEDcel ingebruik genomen.

Met deze tweede LEDcel kunnen diverse lichtrecepten uitgebreid worden uitgetest om zo tot het beste teeltresultaat te komen. Vooral de zaadveredelingsbedrijven willen meer en meer onderzoek wat de invloed van ledlicht op de kieming van zaden is, en of het de groei van een plant beïnvloed.

Door de curcusgroep ‘Telen zonder daglicht’ van de HAS Hogeschool is alles in een stroomversnelling gekomen, de curcus werd gehouden bij de Proeftuin in Zwaagdijk-Oost waar de curcisten met eigen plantmaterialen de diverse onderzoeken en testen hebben uitgevoerd.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?