TSN failliet, thuiszorgmedewerksters gaan fors minder verdienen

Regionieuws – Thuiszorgorganisatie TSN wordt aankomende woensdag officieel failliet verklaard. Er was al bekend dat het bedrijf binnen een paar weken faillissement zou aanvragen, maar NOS meldt nu dat dit woensdag gebeurt.

Ook in Schagen wordt het werk overgenomen door een andere partij. Alle cliënten van TSN krijgen uiteindelijk een nieuwe zorgaanbieder, omdat gemeenten een zorgplicht hebben. Zo meldt de NOS. De wethouder van de gemeente Hollands Kroon liet eerder al weten niet van de plannen te willen afwijken, en gewoon de thuiszorgmedewerksters wil ontslaan. Hollands Kroon gaat niet in zee met het bedrijf dat elders in de provincie wel het personeel van TSN overneemt.

Lees ook: Thuiszorgmedewerksters bezetten gemeentehuis Hollands Kroon

Minder salaris

Meer dan de helft van de hulpen in de hoogste salarisschaal zal in de nieuwe baan namelijk een schaal worden teruggezet, verwacht vakbond CNV. Een op de vijf thuishulpen zit in die hoogste schaal 15. Die is hoger, omdat ze de gezondheid van cliënten in de gaten moeten houden. Bij TSN werken ongeveer 12.000 mensen.

Lees ook: Thuiszorgmedewerksters negeren bevel burgemeester

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.