Spartanen Wognum gaan voor 2e kunstgrasveld

Wognum – Na het afronden van het monteren van 140 zonnepanelen op het dak van de accommodatie van Sportvereniging de Spartanen is het bestuur van mening dat het nu tijd wordt om een tweede kunstgrasveld aan te laten leggen. Hiervoor is het bestuur reeds druk in overleg met de gemeente Medemblik om dit te bewerkstellingen.

In december 2015 heeft het bestuur dit officiële verzoek neergelegd bij de gemeente en ondertussen hebben zij het eerste gesprek hierover gevoerd. De afdeling voetbal van Spartanen neemt momenteel met ruim 40 teams deel aan de competities die de KNVB organiseert. Spartanen (voetbal) heeft ongeveer 500 spelende leden, waarvan ongeveer 80% jeugdleden. 
De s.v. Spartanen gebruikt de drie velden zeer intensief. Er kan dus wel worden gesteld; ze zijn de meest intensieve gebruiker gerekend over het aantal velden en het aantal spelende teams van de gemeente Medemblik.

Op de drie velden kan De Spartanen niet alle teams twee keer per week laten trainen. Het kunstgrasveld is vijf avonden per week in gebruik en de overige twee velden worden ook als speelveld gebruikt in het weekend en kunnen daardoor niet te intensief worden gebruikt voor trainingsdoeleinden. Dit gebeurt overigens al wel op diverse avonden. 

De KNVB heeft een behoeftenbepalingsonderzoek uitgevoerd bij De Spartanen en het advies was helder en duidelijk: Volgens de richtlijnen van de KNVB zijn drie wedstrijdvelden nodig en apart twee trainingsvelden. In de praktijk betekent dit dus dat De Spartanen vier velden nodig hebben of drie waarvan er twee voorzien zijn van kunstgras.

Het bestuur gaat hun uiterste best doen om bovenstaande te realiseren. Zij rekenen hierbij op de gemeente Medemblik dat zij De Spartanen gaan faciliteren zodat de leden nog beter hun sport kunnen uitoefenen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.