Getuigenoproep drie branden Hoogwoud in Opsporing Verzocht

Hoogwoud – AVRO’s Opsporing Verzocht besteedt in de uitzending van 9 februari aandacht aan drie brandstichtingen in Hoogwoud afgelopen jaar. De politie zoekt getuigen.

Op zondag 29 maart 2015, om 21.35 uur, wordt er brand gesticht in sportcentrum De Weyver in Hoogwoud. Op zaterdag 26 september wordt daar opnieuw brand gesticht om 01.40 uur. Er zijn dan nog mensen in de kantine aanwezig. Op woensdag 4 november 2015 om 02.35 uur wordt vervolgens een auto op de oprit van de woning van de eigenaar van het sportcentrum aan de Koningspade in brand gestoken.

Getuigen

De bewakingscamera’s die bij het huis van de eigenaar van het sportcentrum hangen registreren dat er een auto wel 14 keer door de straat rijdt op de avond van de brand aan de auto. Rond 02.25 uur loopt een voetganger voorbij de woning aan de overkant van de straat. Kort daarna fietst een fietser langs die vermoedelijk langs de auto is gekomen. Deze getuigen hebben zich nog niet gemeld bij de politie. Graag komen wij met hen in contact.

Auto

De auto op de beelden is waarschijnlijk een Renault Megane Sedan. Dat is de uitvoering met kofferbak, die niet zoveel voorkomt, waardoor het een belangrijke aanwijzing kan zijn. Op de zijkant van de wagen zit een opvallende streep, mogelijk een stootstrip.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag om 20.30 uur op NPO 1 uitgezonden. Deze uitzending zal woensdag 10 februari worden herhaald om 11.40 uur op NPO 2. De uitzending is ook via live.politie.nl te zien.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.