Medemblik Actueel.

Regionieuws

Dromen van gouden medailles op Paralympische Spelen

Regionieuws – Handbikester Carmen Koedood heeft als droom om op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro twee gouden medailles te winnen. Maar dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Koedood is pas sinds drie jaar actief als handbikester.

De Hoornse lijdt sinds haar geboorte aan cerebrale parese, een vorm van spastisiteit. Drie jaar geleden kwam ze in een rolstoel terecht en ontdekte ze, tijdens haar revalidatie in Heliomare, dat ze talent had voor deze sport. “Na een half jaar deed ik mee aan een toernooi en werd tweede achter paralympiër Laura de Vaan. Toen kreeg ik de smaak te pakken”, aldus een zelfverzekerde Koedood tegen RTVNH.

Haar grote inspiratiebron is rolstoeltennisster Esther Vergeer. Elke avond las ze in haar boek en haalde inspiratie uit de tekst: “Kijk naar de dingen die je wel kan in plaats van de dingen die je niet kan met de beperkingen die je hebt”. Het handbiken heeft Koedood haar vrijheid terug gegeven. Ze leerde weer in zichzelf te geloven en van elke dag te genieten.

In mei staat er een belangrijk kwalificatietoernooi op het programma in Oostende, België. Pas in juni hoort Koedood of ze mee kan doen aan de Paralympische Spelen. “Als ik ga is het de bedoeling om met twee gouden medailles weer naar huis te komen”, zegt de handbikester zelfverzekerd.

Reageren via facebook