Medemblik Actueel.

Egelopvang De Bonte Piet vangt egeltje Denise met gebroken poot op

Midwoud – Een egeltje met een gebroken poot, dat onlangs werd binnengebracht bij een dierenopvang in Midwoud, is voorzien van een schattig roze spalkje. Het diertje was ernstig ondervoed toen ze bij de opvang werd binnengebracht, ze woog slechts 280 gram. Hoe het dier, dat de naam Denise heeft gekregen, de gebroken poot heeft opgelopen is niet duidelijk. 

Egeltjes kunnen zich in de natuur wel redden met een “slechte” achterpoot. Hun voorpoten hebben een veel belangrijkere functie (zoeken naar voedsel en balans). Denise zal voorlopig een tijd bij De Bonte Piet in de ziekenboeg verblijven waar wij haar ondersteunen met de juiste voeding en haar pootje controleren op zwelling.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Denise in april of mei weer worden uitgezet. In die maanden is de kans op nachtvorst minimaal en zijn er veel insecten te vinden, waardoor egels makkelijk eten kunnen vinden.

Reageren via facebook