Hoorn wil minder auto’s in de binnenstad

HOORN – Woensdagavond 20 januari j.l. tijdens een speciale leefbaarheid binnenstadsoverleg bij grandcafé Turf, stond een presentatie van de nieuwe binnenstadvisie op de agenda. De ruim 50 aanwezigen waren enthousiast over het plan en hadden op detail niveau nog wat extra aandachtspunten.

Door Alex Gitzels van OnsWestfriesland

De totstandkoming van de binnenstad visie begon in voorjaar 2015. “Na de voorbereidingen konden we in juni naar buiten dat wij met de inwoners dit plan wilden gaan ontwikkelen. In september in de maand van de binnenstad via facebook, expertmeetings en binnenstadlabs voldoende input gekregen om dit plan te kunnen maken,” aldus Martin Sikkema, projectleider namens de gemeente Hoorn.

Tijdens de presentatie werden vijf betekenisvolle plekken getoond en benoemd. De Rode Steen is en blijft het formele plein met horeca. Op het kerkplein moet het verkeer ‘gas terug’ nemen. Minder ruimte om te parkeren en meer ruimte voor groen en terrassen rondom De Grote Kerk.