Politie neemt klachten Zwaagdijkers serieus, extra verkeersveiligheidscontroles..

Zwaagdijk-Oost – De politie heeft de afgelopen tijd klachten binnengekregen van weggebruikers en bewoners in de omgeving van de Zwaagdijk over verkeersgevaarlijke situaties.

Bij de wijkagent kwamen meerdere klachten binnen van mensen die aangaven dat er regelmatig sprake is van gevaarlijke verkeersituaties op de Zwaagdijk, die met name  veroorzaakt worden door sluipverkeer. 

Door wegwerkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe Westfrisiaweg (N23), is er sprake van sluipverkeer op o.a. de Zwaagdijk.

De klachten over de verkeersveiligheid bestaan o.a. uit hardrijden, kleven en bijvoorbeeld de vluchtheuvel aan de verkeerde kant passeren, wat hinderlijke èn gevaarlijke situaties oplevert. Daarom heeft de politie besloten om hier extra te gaan controleren. Bij deze controles worden zowel opvallende als onopvallende middelen ingezet.

Op 6 en 7 januari werden op de Zwaagdijk veiligheidscontroles gehouden door opvallende motorrijders. De motorrijders van politie zetten woensdag twee overtreders aan de kant:

– een 21 jarige man uit Zwaagdijk, die ruim 24 km/uur te snel over de Zwaagdijk (50 kilometerweg) had gereden. Hij verklaarde te laat te zijn en had dus kennelijk haast. Na een proces-verbaal (boetebedrag ruim € 223,–) mocht hij weer verder rijden;

– een 40-jarige man uit Andijk was aan het inhalen terwijl ter plaatse een inhaalverbod geldt; hij verklaarde het inhaalverbod niet gezien te hebben.

Bij een snelheidscontrole donderdagmiddag op de Zwaagdijk werden maar liefst 99 hardrijders bekeurd. Alle overtreders kunnen hun boete binnenkort op de deurmat verwachten. De hoogstgemeten snelheid bedroeg donderdag 79 km/uur.

De politie zal hier de komende tijd blijven controleren ten behoeve van de verkeersveiligheid.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.