Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – koud met kans op gladheid

Medemblik – Vandaag beleven wij de koudste dag van deze week. Het is ook nog maar de vraag of de temperatuur boven het vriespunt gaat uitkomen. Met de vochtigheid die nog aanwezig is op de grond en de lichte vorst is de kans op gladheid zeker aanwezig dus opletten geblazen vooral bij bruggen en fietspaden. De middagtemperatuur zal zo rond de 0 graden schommelen bij een matige wind uit het oosten waardoor het voor het gevoel aanvoelt als -5. Koud dus. In de nacht naar donderdag hebben wij nog lichte nachtvorst.

PL0612Donderdag wordt een compleet andere dag. Vanuit het zuidwesten komt een warmte front onze kant op en deze zorgt voor veel wind en regen. Een middagtemperatuur die oploopt naar 7 graden en een wind die gemiddeld 6Bft is met uitschieters naar 7Bft wordt de donderdag met recht een onstuimig dagje. Vrijdag is er weer meer ruimte voor de zon maar droog blijft het niet. Met 7 graden blijft de temperatuur aan de hoge kant voor de tijd van het jaar.

Het weekend verloopt grijs en nat, vooral zondag kunnen er een paar stevige buien gaan vallen. De wind is overwegend matig 4Bft en waait uit het zuiden tot zuidwesten. Ook op termijn blijft de zuidwestelijke stroming ons weer beïnvloeden waardoor koning winter bij ons ver weg blijft.

eps_pluim_tt_06235

Reageren via facebook