Menu van de dag – Flensjes met verse appel-honingcompote en blauwe bessen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
Ingredients
- 2 goudrenet appels
 - 1 citroen
 - 2 el honing
 - kaneel
 - 75 g bloem
 - 1 ei
 - 200 ml melk
 - vloeibare margarine
 - 4 takjes munt
 - 100 g blauwe bessen
 - poedersuiker
 
Instructions
- Schil de appels, halveer, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Doe de appels in een kleine (MasterChef) pan (2,9 liter).
 - Rasp de citroenschil erboven. Knijp er een halve citroen door een zeefje boven uit (dan vallen eventuele pitjes in het zeefje). Voeg de honing en 100 ml water toe.
 - Kook de appels in ca. 5 minuten tot compote met stukjes. Voeg kaneel naar smaak toe.
 - Roer in een (MasterChef) mengschaal (1½ liter) de bloem met ½ tl zout, het ei en de helft van de melk door elkaar.
 - Voeg de rest van de melk beetje bij beetje toe en roer toe er geen klontjes meer zijn.
 - Verhit een beetje margarine of boter in een MasterChef crèpepan (26 cm), schep er een flinke lepel beslag in.
 - Bak het flensje aan beide kanten licht bruin.
 - Schuif op een bord dat op een pan met een laagje kokend water staat.
 - Leg er een ander bord omgekeerd op om warm te houden.
 - Bak van de rest van het beslag nog 7 flensjes.
 - Haal muntblaadjes van de takjes.
 - Schep op elk flensje een lepel appelcompote (warm of koud).
 - Klap ze dicht of rol ze op.
 - Bestrooi ze met de bessen, blaadjes munt en poedersuiker.
 
Serving size: 4 Calories: 346 kcal Fat: 16g Carbohydrates: 43g Protein: 6g
		Reageer
		
				