Iedere maand betaal je braaf je energiekosten aan je energieleverancier. Je gebruikt stroom voor licht, computers, machines en misschien wel voor andere zaken. Aan het eind van het jaar krijg je een afrekening voor het daadwerkelijke verbruik van je bedrijf. Op deze rekening zie je ook de prijs stroom per kWh zakelijk staan. Wat is dit en waar bestaat dit onderdeel op de energierekening uit?
Hier bestaat prijs per kWh
zakelijk uit Van de prijzen voor stroom heb je wellicht geen kaas gegeten. Het is allemaal abracadabra voor je. Ieder zijn eigen vak natuurlijk. Het is wel zo fijn als je een beetje meer weet wat de prijs per kWh zakelijk uit bestaat. De prijs voor stroom per kWh zakelijk bestaat uit de volgende componenten:
• Prijs voor de levering
• Energiebelasting
• Opslag duurzame energie
• Btw
De prijs voor de levering is een onderdeel dat de energieleverancier bepaalt. Je kunt deze prijs met het aangaan van je contract vastzetten voor één of een aantal jaren. Of je houdt de prijs op flexibel. Dit laatste betekent dat de energieleverancier elk half jaar de prijs per kWh zakelijk mag aanpassen. Wanneer je kiest voor een vaste prijs voor een bepaald aantal jaren, mag de energieleverancier dit niet doen. De prijs staat dan vast. De prijs per kWh zakelijk bestaat ook nog uit energiebelasting, opslag duurzame energie en btw. Dit zijn onderdelen waarvan de hoogte is bepaald door de overheid. De overheid kan bepalen om het tarief voor deze onderdelen te wijzigen, ondanks dat je een vast contract voor een aantal jaren hebt. Naast de prijs per kWh zakelijk betaal je ook nog vastrecht en netwerkkosten aan je energieleverancier. Het vastrecht is een vast bedrag dat je betaalt en de hoogte van dit onderdeel is bepaald door de energieleverancier. Dit onderdeel kan per energieleverancier ook verschillen, net als de prijs per kWh. Het is daarom slim om deze onderdelen te vergelijken bij verschillende energieleveranciers. De post netwerkkosten is een onderdeel dat ook door de overheid is bepaald.
Meer informatie over prijs per kWh zakelijk en vergelijken Betaal je nu een hoop geld voor je energierekening? Het is dan slim om de prijs per kWh zakelijk te vergelijken. Door de prijs per kWh zakelijk tussen verschillende energieleveranciers te vergelijken, kun je op jaarbasis veel voordeliger uit zijn bij een andere energieleverancier. Je hoeft namelijk niet bij je energieleverancier te blijven als je contract bijna afloopt of al afgelopen is. Het vergelijken van de prijs per kWh zakelijk is niet voor iedereen weggelegd. Het kan een ingewikkelde klus zijn. Vooral als je alle energieleveranciers wilt vergelijken. Gelukkig is het makkelijker gemaakt. Via de website van Zakelijke Energietarieven kun je namelijk jouw energietarief vergelijken met de energietarieven van verschillende energieleveranciers. Op de website laat je jouw gegevens achter, waarna het bedrijf naar de beste deals zoekt. Binnen 24 uur heb je de beste aanbieding. Het advies is onafhankelijk, alle energieleveranciers worden vergeleken. Hierdoor krijg je gegarandeerd de scherpste zakelijke tarieven. Ga snel naar de website en vraag een offerte aan.