Corona update Gemeente Medemblik 3 mei

MEDEMBLIK – De afgelopen 24 uur zijn in de gemeente Medemblik 22 mensen positief getest op het Covid-19 virus, 19 meer dan zondag, wat het gemiddelde aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners nu 48,8 is, 42,1 meer dan zondag. Het RIVM meldt geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames. De cijfers zijn vertekend door de ICT storing afgelopen zaterdag bij de GGD, deze cijfers zijn vandaag weer in evenwicht gebracht.

Ook in de overige gemeenten in West-Friesland zijn de cijfers ondanks de ICT storing toch weer gestegen, was Opmeer zondag nog vrij van meldingen, vandaag zijn er 2 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen. In Koggenland zijn de afgelopen 24 uur 10 mensen positief getest op het Covid-19 virus een stijging van 6 ten opzichte van zondag.

In Hoorn zijn 30 nieuwe besmettingsgevallen geteld de afgelopen 24 uur, een stijging van 24 ten opzichte van zondag. In Drechterland steeg het aantal nieuwe besmettingen ten opzichte van zondag met 1 naar 6. En ook in Stede Broec ging het aantal besmettingen flink omhoog, de afgelopen 24 uur zijn daar 12 mensen positief getest, 10 meer dan zondag. En ten slotte Enkhuizen, waar zondag geen nieuwe besmettingsgevallen werden gemeld, daar zijn de afgelopen 24 uur 10 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen.

In de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de afgelopen 24 uur 366 nieuwe besmettingsgevallen geteld. Het RIVM meldt geen sterfgevallen, wel moesten 8 mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het risiconiveau blijft daarom ook onveranderd op zeer ernstig.

Landelijk zijn er de afgelopen 24 uur 9.263 nieuwe besmettingsgevallen geteld, dit is inclusief de correctie van zondag. In totaal zijn er nu 173.644 besmettelijke mensen in Nederland. Het reproductiegetal blijft gelijk op 1,03. Het RIVM meldt 17 sterfgevallen, 204 nieuwe ziekenhuisopnames waarvan 68 op de intensive cares in Nederland. In totaal zijn er nu 5.651.041 prikken gezet tot vandaag.

Reageren via facebook