Draverijvereniging Prins Hendrik komt met alternatieve datum voor de draverij

MEDEMBLIK – Draverijvereniging Prins Hendrik gaat alles op alles zetten om de draverij dit jaar toch door te kunnen laten gaan. Mocht de derde maandag van september niet lukken dan wordt gekeken naar de derde maandag in oktober.

Voorzitter Hans Nipshagen zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Wij hebben optioneel een reserve datum voor de draverij van Medemblik vast laten leggen in de kortebaan kalender: maandag 18 oktober 2021. Mocht maandag 20 september te vroeg komen voor “het normaal” dan hebben we de optie om uit te wijken. Vereist uiteraard overleg met de gemeente en het moet organisatorisch kunnen maar we hebben puur als optie een claim op deze datum. Alles op alles voor een draverij in 2021.

Door de coronapandemie moest de editie in 2020 al worden afgelast tot groot verdriet van niet alleen veel inwoners van Medemblik maar ook van daarbuiten. Door nu een tweede datum aan te leveren bij de gemeente Medemblik, de burgemeester is op de hoogte gesteld, hoopt de Draverijvereniging de draverij hoe dan ook door te kunnen laten gaan dit haar.

Foto: Pascal van As

Reageren via facebook