1.6 C
Medemblik
16 januari 2021 15:41
Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As

Vuurpijlen en knalvuurwerk zijn vanaf 1 december verboden, Medemblik legt nadruk op handhaving

MEDEMBLIK – Vanaf 1 december is de verkoop en het in bezit hebben van vuurpijlen en knalvuurwerk verboden, dit als onderdeel van het algehele vuurwerkverbod dat door het kabinet rond de jaarwisseling is ingesteld en het verder inperken van consumentenvuurwerk.

Op vragen van GroenLinks om een vuurwerkvrije zone in te stellen rondom monumentale panden in de gemeente Medemblik zegt het college dat dit geen optie is. De gemeente Medemblik zal met de jaarwisseling de prioriteit van toezicht en handhaving volledig op het naleven van de coronamaatregelen leggen, zo zal er extra gecontroleerd worden op het afsteken van vuurwerk en ander vuurwerk gerelateerde overlastmeldingen.

Volgens het college is het in de gaten houden van vuurwerkvrije zones rondom bijvoorbeeld riet gedekte panden zoals molens en boerderijen niet te handhaven omdat daar niet de capaciteit voor is. Wel heeft burgemeester Frank Streng een vuurwerkvrije zone ingesteld in de directe omgeving van kinderboerderij ’t Langoortje in Medemblik.

Reageren via facebook