Nieuwe maatregelen kabinet: amateursporten verboden vanaf 18 jaar, verplicht thuiswerken

MEDEMBLIK – Dinsdagavond komen premier Rutte en en Minister de Jonge met opnieuw strengere maatregelen om de coronacrisis onder controle te krijgen. De laatste weken stijgt het aantal mensen met een coronabesmetting weer snel en dat noopt het kabinet tot ingrijpen.

Bij de amateursport mogen alleen spelers/speelsters van onder de 18 jaar sporten, daar boven is niet meer toegestaan. Buiten mogen nog maximaal 4 mensen samen zijn en komen er voor de horeca nieuwe maatregelen, welke dat willen de bronnen in Den Haag nog niet meedelen, maar gedacht wordt aan een nog verdere beperking van de openingstijden.

Mensen die geen vitaal beroep hebben moeten vanaf woensdag verplicht thuiswerken en maatregelen in het openbaar vervoer worden weer als tijdens de eerste corona-golf, alleen als het echt noodzakelijk is mag je met het openbaar vervoer. Voor thuis blijven de regels gelijk, maximaal drie mensen uitnodigen

Het aantal patiënten op de intensive care’s is weer snel gestegen, op dit moment liggen er in de ziekenhuizen een kleine 1300 patiënten die besmet zijn met het Covid-19 virus, hiervan liggen er ruim 250 op de intensive care.

Het kabinet overlegd nog met deskundigen over het verplicht dragen van mondkapjes, maar of dat er komt is nog maar de vraag, het is juridisch zeer ingewikkeld om een draagplicht in te voeren, plus dat het zeker 4 weken gaat duren voor dit juridisch geregeld is.

Dijklander Ziekenhuis

Ondertussen heeft het Dijklander Ziekenhuis naar buiten gebracht dat 24 personeelsleden, waaronder chirurgen, besmet zijn met het coronavirus.. Woordvoerster Esther Muusse zegt er wel bij dat in het ziekenhuis geen besmettingshaarden zijn gevonden.