A7 tussen Wognum en Medemblik afgesloten wegens werkzaamheden

MEDEMBLIK – Rijkswaterstaat voert van 28 september tot 3 oktober en van 5 tot 11 oktober onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt op de A7. Hiervoor wordt de weg tussen Wognum en Medemblik richting Den Oever in de avond en nacht afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten.

Nachtafsluitingen

De werkzaamheden vinden plaats van 28 september tot 3 oktober en 5 tot 11 oktober. Op doordeweekse dagen is de A7 tussen Wognum en Medemblik richting Den Oever in de avond en nacht afgesloten voor verkeer van 22.00 uur tot 05.00 uur. In het weekend is de weg afgesloten van 22.00 uur tot 07.00 uur. Ook is verzorgingsplaats Broerdijk afgesloten.

De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats om de hinder voor weggebruikers zo veel mogelijk te beperken. Overdag is de weg open voor verkeer.

Omleidingen

Het verkeer wordt als volgt omgeleid:

  • Verkeer vanaf de A7 komend vanuit Zaanstad richting Den Oever wordt omgeleid via de N307 – N240 en N239.
  • Verkeer ter hoogte van aansluiting 10 Wognum wordt omgeleid via de A7 – N307 – N240 en N239
  • Verkeer ter hoogte van aansluiting 10A Abbekerk wordt omgeleid via de Zuideinde, Dorpstraat en N239.
  • Zuideinde en Dorpstraat hebben een vrachtwagenverbod (uitgezonderd bestemmingsverkeer). Vrachtverkeer ter hoogte van A7 aansluiting Medemblik wordt omgeleid via de A7, N307, N240 en N239

Gele borden geven de omleidingsborden aan. De extra reistijd bedraagt 20 minuten.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan en worden ze opnieuw ingepland. 

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.