30-jarige man Andijk overleden door koolmonoxide

ANDIJK – De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de dood van de 30-jarige inwoner van Andijk die afgelopen weekend tijdens een woningbrand om het leven kwam.

Woordvoerder Willem Gijtenbeek van de Politie Noord-Holland zegt tegen Medemblik Actueel: “Er is onderzoek gedaan naar de woningbrand op de Kees Veerstraat in Andijk. Het blijkt te gaan om een noodlottig ongeval. De brand is ontstaan door een technische oorzaak. Bij de brand is een 30-jarige man uit Andijk door koolmonoxide vergiftiging om het leven gekomen.

De brand werd rond 03:00 uur in de nacht van zaterdag op zondag in de keuken van de woning aan de Kees Veerstraat in Andijk ontdekt door de buurman, deze hoorde de rookmelder afgegaan en rook op een gegeven moment ook een brandlucht waarna hij 112 belde, de Veiligheidsregio schaalde gelijk op naar middelbrand en behalve 2 ambulances werd ook de traumahelikopter opgeroepen.

Maar hulp mocht niet meer baten, de man werd nog wel met hoge spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij overleed aan de gevolgen van koolmonoxide.

Reageren via facebook