16.5 C
Medemblik
22 september 2020 12:06
Medemblik Actueel.

Foto: RV Fotografie

32-jarige inwoner Medemblik langer vast op verdenking betrokkenheid dood inwoner Hoorn

MEDEMBLIK – De 32-jarige inwoner van de gemeente Medemblik blijft nog zeker twee weken langer vastzitten laat het OM. in een verklaring weten. De man wordt door het OM. verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 26-jarige inwoner van Hoorn die samen met zijn scootmobiel in een sloot in Nibbixwoud werd gevonden.

Vanwege het onderzoek naar de betrokkenheid van de man bij de dood van de man doet het OM. geen verdere uitlatingen om het onderzoek niet in de war te schoppen. De 26-jarige man uit Hoorn werd afgelopen zaterdag gevonden onder zijn scootmobiel door de hond van een voorbijganger waarna direct de hulpdiensten werden ingeschakeld.

De politie liet toen al weten dat de optie van een misdrijf niet werd uitgesloten, waarna er groot onderzoek werd ingeschakeld naar waar de man de avond en nacht daarvoor was geweest. Hieruit bleek dat hij in zowel Hoorn en Wognum was geweest.. Bij het onderzoek zijn ook camerabeelden gebruikt van mensen met een buitencamera.

Bij het onderzoek werd ook gebruikgemaakt van een speciaal team van de landelijke politie die met een speciaal apparaat de sloot heeft onderzocht naar mogelijke sporen van een misdrijf.

Afgelopen dinsdag arresteerde de politie de 32-jarige man uit de gemeente Medemblik op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 26-jarige man en zit sindsdien in beperking. Over twee weken besluit de rechter-commissaris of de man wordt vrijgelaten of langer, maximaal 3 maanden, blijft vastzitten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?