8 C
Medemblik
1 december 2020 09:07
Medemblik Actueel.

Zonvaart Medemblik blijft voorlopig nog gewoon onder de oude naan doorgaan. (Foto: GoogleMaps)

Zonvaart Medemblik sluit de deuren en gaat samen met Zonvaart Bovenkarspel

MEDEMBLIK – Zonvaart Medemblik sluit per 1 juli aanstaande de deuren om daarna samen met Zonvaart Bovenkarspel 1 nieuw reisbureau te gaan vormen. Bij de sluiting van de vestiging in Medemblik vallen geen ontslagen, het personeel verhuist mee naar Bovenkarspel.

De moedermaatschappij van Zonvaart Medemblik, de D-rt Groep gaat op korte termijn 30 tot 6o winkels sluiten en gaat de nadruk op D-reizen leggen. Een jaar geleden nam D-rt Groep de winkels van Zonvaart over toen de vorige eigenaren Pieter en Carla Kuijs aangaven dat het rustig aan gingen doen. Tegen Medemblik Actueel vertelden ze toen:  ‘Wij hebben ons bedrijf de laatste jaren kunnen uitbouwen tot een vooraanstaande reisonderneming in Noord-Holland. Wij zijn dan ook blij dat we met D-rt tot overeenstemming konden komen zodat de continuïteit voor ons reisbedrijf in de geest van onze ondernemersfilosofie is gewaarborgd. Wij zijn ervan overtuigd dat ook voor onze medewerkers en klanten deze stap de beste is.

In totaal nam D-rt Groep 12 Zonvaart winkels over. CEO Don Kaspers van D-rt Groep waaronder ook D-reizen valt vertelde toen nog dat hij trots en vereerd was omdat hij van Piet Kuijs Sr. de kans had gekregen om toe te treden in de reisindustrie door hem aan te nemen bij het Toerkoop, het voormalig bedrijf in Oostwoud dat reisgidsen voor de reisindustrie maakte.

Alle klanten van Zonvaart Medemblik krijgen nog bericht van de sluiting van de winkel in Medemblik.

Reageren via facebook