15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 20:43
Medemblik Actueel.

Vluchtende bestuurder op waterscooter in de kladden gegrepen.

WEST-FRIESLAND – Afgelopen zaterdag heeft de politie met meerdere vaartuigen een recreatiecontrole gehouden langs op het IJsselmeer en Markermeer, tijdens deze controle dacht een bestuurder van een waterscooter dat hij wel aan de agenten te water kon ontsnappen toen hij er volgas vandoor ging nadat hij een stopteken had gekregen.

De politie vertelt: ‘Op het Markermeer ter hoogte van Wijdenes zagen wij een waterscooter met hoge snelheid langs de kust varen. Wij wilden de schipper controleren waarop wij hem een stopteken gaven. Wij zagen dat de schipper vaart minderde, ons recht aankeek en vervolgens volgas gaf. Wij hebben hierop de achtervolging ingezet.

De waterscooter ging richting een klein strandje aan de dijk waar blijkbaar vrienden van de man stonden.

Ondertussen hadden wij ondersteuning gevraagd van onze eigen waterscooter, een speedboot en aan de collega’s op de wal.

Eenmaal vlakbij het strandje sprong de schipper van de waterscooter, gooide zijn zwemvest aan de kant, deed een shirt aan en liep richting een snorfiets. Een van ons was, ivm ondiepte, ook uit de boot gesprongen en was door het water richting de het strandje gerend. De man was ons echter net te snel af waardoor hij op dat moment wist te ontkomen.

Omdat wij de identiteit van de bestuurder moesten vaststellen, besloten wij de waterscooter in beslag te nemen. De vrienden van de man waren het hier echter niet mee eens en probeerden dit te belemmeren. Na een pittig gesprek namen wij als nog de waterscooter mee richting het open water. Op de wal waren inmiddels ook collega’s ter plaatse waarna de rust terug keerde.

De aanwezige vrienden kregen 10 minuten de tijd om te zorgen dat de schipper zich als nog zou melden, dit om de inbeslagname te voorkomen.

Hierop kwam de man terug die wij direct herkenden als de schipper van de waterscooter.

Het niet hebben van een vaarbewijs bleek de reden van de vlucht. De man heeft nu naast het proces-verbaal varen zonder vaarbewijs ook proces-verbaal gekregen voor het negeren van ons stopteken. Voor het varen zonder vaarbewijs zal de boete 550 euro bedragen, het negeren van het stopteken zal lopen via de officier van justitie.’

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?