20.9 C
Medemblik
9 augustus 2020 07:30
Medemblik Actueel.

Wielerterreur neemt weer hand over hand toe, vrouw op fiets moet uitwijken en beland in greppel

MEDEMBLIK – De ergernis over groepen wielrenners die lak hebben aan de regels neemt met het mooie weer hand over hand toe en als je er als medeweggebruiker er iets van zegt kan je regelmatig een stormvloed aan scheldwoorden terug verwachten.

Afgelopen donderdag moest een vrouw met haar fiets een uitwijkmanoeuvre maken om niet met een groepje wielrenners die weigerden op het fietspad langs het Nesbos achterelkaar te gaan fietsen. De vrouw belandde met haar fiets in de greppel langs het fietspad. Gelukkig, op de schrik na, mankeerde de vrouw en de fiets niets, maar de boosheid over deze groep van 8 wielrenners was groot bij de vrouw.

Tegen Medemblik Actueel vertelde de vrouw dat ze niets anders kon doen dan de greppel in sturen anders was ze vol op de groep wielrenners gebotst en dan waren de gevolgen waarschijnlijk veel erger geweest. Dankzij hulp van 2 toevallig langslopende kitesurfers kon de vrouw weer op de been worden gezet, het stuur van de fiets weer recht worden gezet en haar weg richting Medemblik vervolgen. De vrouw gaat vandaag aangifte doen tegen de groep wielrenners.

Nu is dit maar 1 van de vele incidenten. Groepen wielrenners op een fietspad is volgens de wielrenners juist levensgevaarlijk omdat zij  met een veel hogere snelheid fietsen dan de overige gebruikers, en daarom juist op de gewone weg gaan fietsen, ondanks dat dit verboden is.

In 2018 liet de gemeente Medemblik al eens weten dat er streng op gehandhaafd wordt maar dat de handhavers niet overal gelijktijdig kunnen zijn. Maar mochten zij 1 of meerdere wielrenners zien die geen gebruikmaken van het fietspad deze zeker worden aangesproken op hun gedrag en veelal een boete krijgen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?