Op 1 juni klinkt de Bakkershoorn door de Nieuwstraat in Medemblik

MEDEMBLIK – Als de bakker vroeger, na een nacht van broodbakken, de winkel weer mocht openen blies hij op zijn bakkershoorn. Dat was voor omwonenden het teken dat het alledaagse leven weer begon. In deze Coronatijd en gedwongen sluiting van o.a. musea zal voor het Bakkerijmuseum op 1 juni weer op de Bakkershoorn geblazen gaan worden. Dan mag het ‘nieuwe alledaagse leven’ weer beginnen.

Het museum is na reservering te bezoeken voor 20 personen per half uur. Dat zijn natuurlijk niet de aantallen die er in het ‘oude normaal’ veelal langskwamen, maar onze medewerkers zijn heel blij dat we de rijke geschiedenis van het mooie bakkersambacht weer mogen laten zien en proeven.

Uiteraard zijn er naast de gedoseerde toegang nog meer maatregelen genomen, zo is het museum na 1 juni de rest van de maand op donderdag t/m zondag geopend en is er een doorgang naar ons naastgelegen pand gemaakt. Daar zal de uitgang, inclusief winkeltje, in de nieuwe situatie zijn. Zo is de verbouwing eigenlijk al een beetje begonnen…