15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 21:38
Medemblik Actueel.

De Post in Midwoud heropend ook op 1 juni weer de deuren. (Foto aangeleverd)

Goed nieuws!! Personeel Café de Post Midwoud wordt toch weer opgeroepen

MIDWOUD – Eind april zag De Post geen andere mogelijkheid dan haar voltallig personeel ontslag aan te zeggen. De toezegging van de overheid om bijna het volledige loon te vergoeden bleek in de praktijk niet te kloppen. Toen De Post op 15 maart haar deuren moest sluiten was dit heel erg. sluiten. Zo prachtig verbouwd tot Grand Café. Met de bedoeling de hoge kosten in 10 jaar terug te verdienen. Maar door de corona is De Post heel hard teruggeworpen. Net als alle horeca. Verwacht wordt dat de helft van de horeca zaken het niet gaat redden. Maar bij De Post is het vertrouwen in de steun van de gasten de basis voor opnieuw, extra krediet. Hoe ver wil je gaan…

De horeca kan alleen overleven als er top omzetten gemaakt worden, binnen de corona-maatregelen! Want kermis en andere grote evenementen die voor een dorp eigenlijk noodzakelijk zijn, zijn verboden. Het moet komen van de beperkte toegang tot restaurant en terras, en vooral het afhalen van gerechten. Vanaf 1 juni gaat het weer gebeuren. Met maximaal 30 gasten in het restaurant en met alle beperkingen op het terras.

Zeker is dat bij binnenkomst gereserveerd moet zijn of eerst gecheckt moet worden of er plaats is. Je kunt niet zomaar aan een vrije tafel gaan zitten. Bij De Post zal dan Dr. Monique de temperatuur meten! Van alle gasten, en vragen of zij corona verschijnselen hebben. Wie die niet heeft mag naar binnen en krijgt een plaats aangewezen. Soms in het restaurant, soms op het terras, net hoe dit dan nog uit komt! De hele horeca hoopt daarom op goed weer… maar een jas meenemen kan nooit kwaad! Je moet tegenwoordig op alles voorbereid zijn.

Het advies aan de horeca is om de prijzen flink te verhogen om de schade te beperken. Maar daar zijn Danny en Monique fel op tegen: wij hebben de reputatie opgebouwd dat wij voor een heel aantrekkelijke prijs een fantastische kwaliteit leveren. En daarom blijven alle prijzen ongewijzigd, ook omdat wij weten dat veel van onze gasten het ook niet gemakkelijk hebben”!

Reserveren kan nu al. Op Facebook staat informatie en worden de gasten geïnformeerd over hoe het in z’n werk gaat. En Danny voegt daar aan toe: “en dan hopen wij dat de gasten niet alleen reserveren voor de weekenden, maar ons ook door de week weten te vinden. Om gezellig te eten in het restaurant of op het terras, of om het af te halen en thuis gezellig op te eten!”

Met de opening op 1 juni wordt het super gezellig met een BBQ bij De Post! En om zoveel mogelijk gasten te kunnen ontvangen is er een middag-BBQ en een avond-BBQ. Het afhalen van gerechten voor thuisgebruik kan weer vanaf dinsdag 2 juni. Het succes hiervan zal bepalen hoeveel eerder ontslagen medewerkers weer aan de slag kunnen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?