Inwoonster gemeente Medemblik in quarantaine, inwoner Hoorn besmet met coronavirus

MEDEMBLIK – Een inwoonster van de gemeente Medemblik moet in opdracht van de Centrale Huisartsenpost in Hoorn verplicht in quarantaine. De vrouw meldde zich met griepverschijnselen bij het CHP. waarna geen risico’s werden genomen en de vrouw direct voor 14 dagen in quarantaine werd gezet.

Tegen Medemblik Actueel vertelt de vrouw dat zij mogelijk via haar werk een besmetting heeft opgelopen, ‘Ik kreeg vrijdag hoofdpijn. Ik zit met meerdere mensen op een (klein) kantoor en krijgen bijna dagelijks bezoek van chauffeurs en leveranciers uit Brabant, België en Zwitserland en Duitsland . Natuurlijk zag je al een tijdje dat het verderop in Europa fout ging dus daar anticipeer je op.

Zaterdag werd de hoofdpijn erger. Bij vlagen kon ik niet eens uit m’n ogen kijken en begon ik de eerste paracetamol in te nemen. De scherpe kantjes haalt het weg maar het bleef heftig. Ik vond het wel gek dat ik een uur prima kon zijn en vervolgens een hoestbui kreeg waarbij ik het gevoel had erin te stukken. Zondag voelde ik me echt ziek en de verhoging veranderde in koorts. Enorme rillingen en klappertanden. Ook het idee dat ik de beha van m’n 12 jarige nichtje aan had getrokken. Op aanraden van anderen toch maar de Chp gebeld. En nog twijfelde ik.. Het kan ook een gewoon griepje zijn.)

Vanochtend vroeg liet de vrouw nog weten dat zij wel een junk lijkt: ‘Ik lijk wel een junk… Ik blijf pillen slikken en beef als een rietje

De vrouw zit sinds zondagmiddag 14.00 uur in quarantaine en als de klachten erger worden zal de GGD-arts bij haar langskomen om haar op corona te testen. Zelf hoopt ze dat het een longontsteking zal zijn en geen corona.

Man uit Hoorn wel besmet met het coronavirus

Het eerste besmettingsgeval met het coronavirus is nu ook in Hoorn bevestigd. Een 42-jarige alleenstaande man blijkt het virus te hebben opgelopen tijdens zijn wintersportvakantie in Kirchberg.

De man was daar volgens het NHD. samen met 13 vrienden op wintersport en bezocht daar een groep vriendinnen die coronaverschijnselen bleken te hebben.

De man moet nu verplicht een paar dagen binnenblijven en moet zijn temperatuur in de gaten houden en contact met zijn huisarts en het GGD in Hoorn blijven houden. Tegen het NHD. zegt de man dat hij zich niet zwaar ziek voelt, maar wel het gevoel heeft dat zijn linkerlong eruit wordt gedrukt.

De ouders van de man zijn mogelijk ook besmet, deze zijn nu op vakantie in Benidorm en vertonen koortsverschijnselen.

Reageren via facebook