Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Medemblik: bewolkt maar wel droog

MEDEMBLIK – Een lagedrukgebied bij Ierland trekt via Schotland richting het zuiden van Noorwegen.Vandaag bevinden we ons in de warme sector en wordt er met een vrij krachtige zuidwestelijke stroming maritiem tropische lucht aangevoerd. Het koufront, eveneens zwak maar duidelijk herkenbaar, bereikt zondagavond het noordwesten, trekt zuidoostwaarts en neemt in een zadelgebied verder in betekenis af. Aan de westkant van het koufront vormt zich een hoogtetrog die zich zuidwaarts uitbreidt, de hoogtestroming blijf daardoor zuidwest. Het koufront wordt daardoor stationair boven Nederland.

De middagtemperatuur loopt op naar 11 á 12 graden bij een meest matige, soms vrij krachtige wind uit het zuiden/zuidwesten, waarbij windvlagen tot 65km/u niet zijn uitgesloten, in de nacht naar maandag daalt het kwik naar 5 graden.

De aankomende week is het rustig en vrij zonnig lenteweer met middagtemperaturen van boven de 10 graden. Neerslag gaat er niet vallen en de wind is overwegend zwak tot matig van kracht en waait uit het zuidwesten. De nachttemperaturen dalen naar een graad of 6.

Al met al een mooie vrij zonnig week om de lente mee te beginnen.