13 C
Medemblik
23 mei 2020 06:45
Medemblik Actueel.

Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Medemblik: zon maar ook sluierbewolking

MEDEMBLIK – Vandaag weer eens een dag waarop de zon ook te zien zal zijn, maar daarnaast is er ook (sluier)bewolking. De middagtemperatuur ligt met 7 graden weer een stuk lager dan de afgelopen dagen maar nog steeds ruim boven normaal. De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig tot vrij krachtig boven water en open land krachtig tot hard. Vanavond neemt de kans op wat lichte motregen toe.

Zondag ziet het er allemaal wat minder fraai uit, dan heeft de bewolking de overhand en uit de aanwezige bewolking valt ook regelmatig wat neerslag, lokaal kan er tot 5mm aan regen gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 9 graden en daalt in de nacht naar maandag naar 5 graden. De wind is vrij krachtig tot krachtig en boven open veld en water hard waarbij windvlagen tot 65km/u kunnen voorkomen.

Maandag is er weer meer ruimte voor de zon en blijft het te warm voor de tijd van het jaar met 7 graden in de middag. Ook de rest van de week zien we te hoge temperaturen zo kan het woensdag weer 11 á 12 graden gaan worden. Elke dag is er wel kans op een paar buien of gaat het regenen en ook de wind is flink aanwezig, dinsdagnacht kan het zelfs even hard gaan waaien.

Reageren via facebook