19.3 C
Medemblik
7 augustus 2020 10:50
Medemblik Actueel.

Leerlingen zamelen speelgoed in voor gezinnen die het niet breed hebben. ((Foto: aangeleverd))

Isa Schaap en Roos de Moel willen zoveel mogelijk kadootjes voor kinderen inzamelen

MEDEMBLIK – Cadeautjes regelen voor kinderen die met kerst geen pakjes krijgen, dat is het doel dat Isa Schaap en Roos de Moel met hun inzamelingsactie voor ogen hebben. De meiden besloten om het plan naar de directeur van hun school SG De Dijk te stappen. De heer Beenen was gelijk enthousiast. Het resultaat: een kantoor bomvol speelgoed dat tijdens de kerstvakantie bezorgd wordt bij gezinshuizen in de hele regio.

“Ik dacht gelijk: wauw, hier moeten we wat mee doen. Wij als SG De Dijk vinden sociale betrokkenheid belangrijk en als leerlingen dan met een dergelijk mooi idee komen, ben ik gelijk enthousiast”, vertelt Lars Beenen met een glimlach op zijn gezicht. Een werkgroep wordt gevormd en de taken verdeeld. “We proberen zoveel mogelijk leerlingen bij zo’n project te betrekken. Zo pakken de leerlingen van de richting ‘Detailhandel en economie’ de cadeaus mooi in. Ook de posters, flyers en inzamelmomenten zijn door de leerlingen zelf verzorgd.”

Al snel is er contact met Kanjer in het Zonnetje, een stichting die zich al jaren inzet voor kinderen. Zij zorgt ervoor dat de ingezamelde cadeaus op de juiste plek belanden. Stralend vertelt initiatiefneemster Roos: “Begin december hebben twee Pieten tijdens de sintactie van SG De Dijk al een jutezak vol cadeautjes gebracht naar een gezinshuis waar veertien kinderen wonen. Dat was zó bijzonder.” “Ja, ze waren zo blij!”, vult Isa aan. “We hebben ook verstoppertje gespeeld en bij vertrek kregen we van iedereen een dikke knuffel. Het was een mooie ervaring!”

Nu zijn de pijlers gericht op het organiseren van de kerstactie. Alle cadeaus worden verzameld op het kantoor van de schooldirecteur. “Nog even hij past er zelf niet meer bij”, grapt Isa. Dat er veel gehoor aan de inzamelingsactie wordt gegeven, is voor de heer Beenen geen verrassing. Ook eerdere acties, zoals bijvoorbeeld de Serious Requestactie van vorig jaar, werden breed gedragen. “En daar ben ik best trots op. Leerlingen en docenten slaan de handen ineen om er samen een succes van te maken. Hierbij wordt van alles in de strijd gegooid”, stelt Beenen. Met een twinkeling in de ogen vult Roos aan: “Wie iets inlevert voor de actie, maakt kans op een van de prijzen die onze leraren beschikbaar stellen. Zo kun je een geheel verzorgde lunch in de lerarenkamer winnen. Ik hoop dat ik de prijs win die meneer Beenen heeft bedacht. Zijn prijs is dat hij je fiets op het schoolplein een wasbeurt geeft.”

Aankomende dagen staat de actie in het teken van het sorteren en inpakken van de ingezamelde spullen. In de week van kerst worden diverse gezinshuizen verrast met de cadeaus. Isa: “Daar kijk ik enorm naar uit. Het geeft zo’n goed gevoel om iets voor een ander te doen. Ja, Roos en ik vinden het heel leuk om op deze manier kinderen blij te kunnen maken.”

Via mediapartner: Rodi Media

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?