Medemblik blijft via de Whatsapp bereikbaar.

MEDEMBLIK – Even een WhatsAppje sturen naar de gemeente is niet overal meer mogelijk. WhatsApp wil niet dat overheden de berichtenservice nog langer gebruiken en dreigt met juridische stappen. Veel gemeenten stoppen daarom met dit communicatieplatform. WhatsAppen met de gemeente Medemblik blijf wel mogelijk, dankzij een tussenoplossing.

WhatsApp (Facebook) eist dat bepaalde koppelingen stoppen. De gemeente heeft op advies van de Vereniging Nederlandse Gemeenten een veilige tussenoplossing gevonden. Daarmee kan iedereen Medemblik toch via WhatsApp blijven benaderen, totdat in januari overgestapt wordt naar een definitieve oplossing (WhatsApp Zakelijk API). Twee-derde van alle gemeenten gebruikt WhatsApp naast de telefoon en de mail voor contacten met burgers. In gemeente Medemblik gaven inwoners in oktober nog een 9,3 voor de dienstverlening met WhatsApp.

Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Medemblik is 06-82 07 66 83. Dit telefoonnummer is alleen voor WhatsApp-berichten. Deze berichten worden tijdens kantooruren binnen 1 uur behandeld. Bellen of sms-en naar dit nummer is niet mogelijk. Meldingen over de openbare ruimte maakt u via de Fixi App.

[signoff]

Reageren via facebook