Medemblik Actueel.

© Pascal van As

Fotoreportage: Rondom Street Tour

MEDEMBLIK – Het was lang terug dat de prijsuitreiking van de Streettour zo spannend was! Er waren weer veel deelnemende straten, die voor de diverse prijzen in aanmerking kwamen.  Er werden 5 hoofdprijzen verdeeld in de categorieën Thema, Creativiteit, Sfeer, Debutanten en (nieuw dit jaar) de Buurtjesprijs!

Dit jaar deden er voor de nieuwe Buurtjesprijs 3 buurtjes mee! Alleen hadden ze op geheel eigen wijze veel aandacht geschonken aan het thema. Toch was het Nanne Bouman die er op de Verversgilde met de Buurtjesprijs vandoor ging. Hij heeft toegezegd volgend jaar de rest van zijn straat ook te zullen mobiliseren, waaronder ook zijn broer Pieter Bouman.

De Debutantenprijs ging dit jaar naar de Eilanden die zichzelf letterlijk en figuurlijk in de spotlight hadden gezet. Met indrukwekkend verlichte gevels waren het Voor- en Achtereiland vanaf alle kanten zichtbaar.

Dankzij de Creativiteit van de Pampus/Soling en hun zelfgemaakte expositie met alles wat er op zolder, in kastjes en uit schuren tevoorschijn was gekomen maakten zijn indruk op de jury. Alles was met elkaar en door iedereen gemaakt. Ook alle kinderen uit de buurt hadden aan de kunstwerken meegewerkt.

Voor de Sfeerpijs heeft de jury lang moeten overleggen. Iedere straat heeft zijn eigen unieke sfeer. Dat is ook precies de bedoeling van de straatversiering; de verbondenheid van buren met elkaar maakt het hele Rondomweekend tot één groot feest. Het Keern heeft deze prijs uiteindelijk in de wacht gesleept.

De Regenboog kwam als grote winnaar uit de bus. Zij wisten de Themaprijs van de jury binnen te halen, èn kregen dankzij bijna de helft van alle publiekstemmen de Publieksprijs in handen. Zij mogen een jaar lang het Rondom Straatnaambord dragen als leukste straat van Medemblik.

Daarmee is er een kale plek ontstaan op de Overtoom/Ridderstraat waar dit straatnaambord meerdere jaren heeft mogen hangen.

Eervolle vermelding mag gemaakt worden van het Achterom. Deze was omgetoverd tot Umbrella-Street. De geluiden op Facebook en in de stad over deze prachtige kleurrijke versiering waren unaniem: uitgesproken gezellig! Helaas kwam het Achterom net wat publieksstemmen tekort om de Publieksprijs in de wacht te slepen.

In alle versierde straten hing een letter. Deze letters samen vormden het woord Zelfportret! Uit de vele juiste inzendingen is Anja Brakeboer als winnaar van de Slagroomtaart van Bakkerij Raat getrokken!

De organisatie van de Streettour heeft genoten!! We zien uit naar alle versierde straten die zich volgend jaar weer aanmelden!

Reageren via facebook