Medemblik Actueel.

Foto: WF Nieuws

EOD maakt explosief onschadelijk in Hoogkarspel

WESTFRIESLAND – In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks kwart voor vier heeft de politie een onderzoek gestart in Hoogkarspel. Bij de geldautomaat op het Raadhuisplein waren verdachte omstandigheden waargenomen.

Update: De EOD heeft het explosief veiliggesteld die was gevonden op de scooter in Hoogkarspel, de scooter is vrijwel zeker gebruikt bij de mislukte plofkraak afgelopen nacht in Hoogkarspel. De veiligheidsregio heeft direct groot opgeschaald en de buurt is afgezet.

Tekst loopt door onder de foto

De veiligheidsregio heeft opgeschaald naar Grip 1 (foto aangeleverd)

Meerder mannen waren midden in de nacht bezig bij de geldautomaat. Toen de politie daar hoogte van kreeg snelden zij ter plekke. De verdachten werden niet aangetroffen, maar er was wel lichte schade aan de geldautomaat. Rede genoeg voor de politie om onderzoek te doen om er achter te komen of er sprake is van een poging tot plofkraak.

Het plein was afgezet en eventuele sporen, die naar de verdachten kunnen wijzen, zijn veiliggesteld alsmede de camerabeelden.

Aan het einde van de ochtend, begin van de middag vond de politie een verdachte scooter aan de Nieuweweg die bij nadere inspectie explosieven bleek te bevatten. De politie heeft de buurt afgezet en de EOD is ter plaatse om de bom onschadelijk te maken.

Update: De politie heeft een aantal huizen ontruimd

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook