16.3 C
Medemblik
24 september 2020 16:51
Medemblik Actueel.

70e KWF-collecteweek van start

MEDEMBLIK – De 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding start op zondag 1 september. Verspreid over 800 collecteteams gaan ruim 80.000 collectanten de straat op. Het collecteteam van gemeente Medemblik zich met vele collectanten in om zo veel mogelijk geld op te halen voor meer kennis en betere behandelingen. Zodat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met de ziekte.

KWF bestaat 70 jaar

Deze 70e collecteweek belooft erg bijzonder te worden. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van KWF en zal zaterdag 31 augustus een speciale KWF Munt slaan, ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. Deze gebeurtenis vormt tevens de aftrap van de collecte. Daarnaast staat NPO Radio 2 de hele week in het teken van de collecteweek. 

Geef tijdens de collecteweek

De collectanten van KWF-collecteteam komen in de week van 1  t/m 7 september bij u aan de deur of u komt hen tegen in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Bij alle collectanten kunt u dit jaar ook doneren met uw mobiele telefoon via iDEAL QR. Ze kunnen zich legitimeren en zijn te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab.

Collectant gemist? Dan kunt u op de volgende manieren toch een bijdrage leveren:

  • Doneer online via kwf.nl/collecte
  • Scan de iDEAL QR-code op de kaart die de collectant achterlaat als u niet thuis bent

Feiten & cijfers

Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker:

  • 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker
  • Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker
  • Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 65% nu
  • KWF financiert ongeveer 30% van alle onderzoeksprojecten in Nederland
  • Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waar circa 800 wetenschappers fulltime mee bezig zijn
  • Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?