11.8 C
Medemblik
25 september 2020 21:18
Medemblik Actueel.

Meccanoweekend Stoommachinemuseum Medemblik

MEDEMBLIK – Op 3 en 4 augustus wordt voor de tweede keer een Meccanoweekend in het Nederlands Stoommachinemuseum gehouden. Dit in samenwerking met het Meccano Gilde Nederland.

Generaties groeiden op met dit technisch kinderspeelgoed.  Meccano, het meer dan honderd jaar oude metalen technisch montagespeelgoed, bestaande uit meer dan 400 verschillende onderdelen die met boutjes en moertjes aan elkaar bevestigd werden, was favoriet bij jongens. Ze werden in verschillende bouwpakketten verkocht. De leden van het Meccano Gilde showen dit weekend hun mooiste constructiebouwwerken bij het Stoommachinemuseum, waaronder  bruggen, rijdende  treinen en een metershoge zwenkende kraan.

MUSEUMRONDVAART DOOR HET LAND VAN WATER EN STOOM

Tijdens dit weekend biedt het museum een Water & Stoom-arrangement aan voor een zeer aantrekkelijk tarief. Voor slechts € 13,- voor volwassenen en € 10,- voor jongeren tot 18 jaar kunnen bezoekers deze dagen het museum bezoeken én deelnemen aan een vaartocht. Museumkaarthouders betalen € 8,- en mogen daarbij gratis het museum in.

In een klein uur neemt schipper Rob Smak de passagiers mee langs de mooiste plekken en vertelt daarbij graag over de omgeving. Een voorouder van Rob Smak was molenaar van de 24 molens die de polder droogmaalden voordat het stoomgemaal in gebruik genomen werd. Zowel op zaterdag als zondag vertrekken er vanaf het museum rondvaarten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Per vaartocht kunnen maximaal 20 passagiers mee.

Reserveren is gewenst op 0227-544732 of per e-mail info@stoommachinemuseum.nl Indien er nog plaatsen over zijn kunnen bezoekers ter plekke een combinatiekaartje kopen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?