Medemblik Actueel.

Musea

Unieke Märklin collectie in Hoorns museum

HOORN – Op 1e en 2e Paasdag kunt u tussen 12 en 17 uur niet alleen prachtige oud speelgoed van het beroemde merk Märklin bekijken in het Museum van de 20e Eeuw, maar er wordt zelfs een modeltrein gedemonstreerd die op echte stoom rijdt. Voor groot en klein is er ook de unieke Floris tentoonstelling over de beroemde 50 jaar oude TV-serie en een speelzaal met honderd Monopoly spellen.

Rond 1900 begrijpen de gebroeders Märklin als geen ander de magie van de stoomtrein. Zij beginnen hun nu wereldberoemde schaalmodellen te bouwen. Heel populair en kostbaar speelgoed. En ook gewilde objecten voor verzamelaars. De prachtige verzameling van Frank Huisman uit Almere Haven is  t/m 15 september 2019  te bewonderen in het Museum van de 20-e Eeuw in Hoorn. Er zijn vele schitterende Märklin-producten uit de periode 1900-1940 te zien.

De geur van stoom

Verzamelaar Denny Janssen is met de Paasdagen in het museum om modeltreinen te demonstreren die op echte stoom rijden. Dat is bijzonder omdat fabrikanten als Märklin aanvankelijk echte stoomtreintjes maakten maar al snel overstapten op de makkelijkere en veiligere  elektrische aandrijving. Deze dagen zal de geur van stoomtreinen niet alleen bij de Stoomtram Hoorn-Medemblik ter ruiken zijn maar ook in het nostalgische museum op het Visserseiland.

Spel- en speelzaal

Kinderen kunnen zich bij de Floris-expositie verkleden als ridder of jonkvrouw en zich met pijl en boog of zwaard en schilden verdedigen. Ook kunnen ze op een elektrisch paard rijden in het Floris-kasteel. In de spel- en speelzaal boven kunnen ze knutselen en spellen spelen terwijl  hun ouders zicht verbazen over honderd verschillende Monopoly spellen.

Museum van de 20-e Eeuw, Krententuin 24, Oostereiland. Zie voor meer informatie www.museumhoorn.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook