Zaalvoetballers Nieuweboer pakken punt tegen koploper Team Alkmaar

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer in Sporthal de Dars een goede wedstrijd tegen koploper Team Alkmaar, maar kwam niet verder dan een gelijkspel. Beide teams wilden in verband met het gewenste kampioenschap de wedstrijd niet verliezen en starten daardoor voorzichtig aan de wedstrijd. Snel kwam Nieuweboer op voorsprong. Na een aanval werd de bal naar de rechterkant van het doel van Team Alkmaar gespeeld en vanaf de achterlijn opende Tim Smit de score.

Vooraf is bij Nieuweboer gesproken over de speelwijze van Team Alkmaar. Toch werd Nieuweboer even later verrast door de van links naar binnenkomende en tweebenige spits die vanaf ca 8 meter de gelijkmaker scoorde. Even later werd balverlies van Nieuweboer op de middenlijn door Team Alkmaar doeltreffend afgestraft. Bij Nieuweboer ging het tempo omhoog en werden diverse kansen gecreëerd. Vlak voor de wissel scoorde Thijs Schouten met een verdekt schot de verdiende gelijkmaker.

Kort na de wissel liet de spits van Team Alkmaar bij een intrap wederom zijn kwaliteiten zien en scoorde op fraaie wijze de 2-3. Nieuweboer verhoogde het tempo en halverwege de 2e helft bracht Lex Bakker van afstand de ploegen weer op gelijke hoogte. Nieuweboer nam meer risico, kreeg mogelijkheden en raakte 2x het houtwerk. Team Alkmaar vertraagde het spel waar het kon.

Nieuweboer speelde de laatste vol 10 minuten vol op de aanval. In de tegen aanval kreeg Team Alkmaar ook mogelijkheden. Na het laatste fluitsignaal was Team Alkmaar tevreden met het gelijke spel en vonden spelers en supporters van Nieuweboer dat een overwinning verdiend was geweest.

In de competitie blijft Nieuweboer 2e op 3 punten van Team Alkmaar. Komende vrijdag speelt Nieuweboer in Den Helder tegen het altijd lastige Pellor.

[signoff]

Reageren via facebook