Medemblik Actueel.

Algemeen

Nieuwjaarsduik bij IJgenweis Streekbos voor leerlingen in Kenia

BOVENKARSPEL – Op dinsdag 1 januari kun je meedoen met de UNOX nieuwjaarsduik bij restaurant IJgenweis in het Streekbos. De opbrengst gaat dit jaar naar het onderwijsproject in Kenia van The Style Foundation. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur.

Restaurant IJgenweis organiseert dit jaar voor de 8e keer samen met UNOX de traditionele nieuwjaarsduik in het meertje van het Streekbos in Bovenkarspel. Zoals altijd gaat de opbrengst naar een goed doel. De opbrengst van dit jaar gaat naar Stichting The Style Foundation.

The Style Foundation
The Style Foundation is een Westfriese stichting met CBF/ANBI-status die is opgericht om in Afrika met de Maasaï een duurzame economie te starten. De afgelopen jaren heeft de stichting samen met de lokale bevolking en hulp van vele vrijwilligers een hotelschool gebouwd in het kader van een onderwijsproject. Samen met en op initiatief van de lokale bevolking is dit project tot stand gekomen. Inmiddels hebben al vele Keniaanse jongeren dankzij deze school een opleiding afgerond. De opbrengst van de nieuwjaarsduik wordt gebruikt om stapelbedden voor de leerlingen aan te schaffen.

Nieuwjaarsduik
Inschrijven voor de nieuwjaarsduik kan vanaf 13.00 uur bij de receptie in het Streekbos paviljoen en kost 5 euro. Deelnemers ontvangen twee consumptiemunten voor een warme chocolademelk en een kop snert. Daarnaast ontvang je de enige echte UNOX nieuwjaarsduikmuts. DJ Oscar verzorgt een muzikale warming-up en cooling-down, waarna hij om 14.00 uur het startschot geeft. Ook is er aan de duik een wedstrijdelementje verbonden. In het midden van de plas ligt een herkenningspunt. Wie als eerste de finish haalt, mag zich winnaar van de nieuwjaarsduik 2018 noemen.

Restaurant IJgenweis vindt u op Veilingweg 21 in Bovenkarspel.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook