Foto: Wim de Lange

Auto rijdt door hek, over weiland en belandt in sloot Opperdoes.

OPPERDOES – Donderdagochtend is een auto door een hek en schrikbord bij de T-splitsing Nieuweweg met de Almereweg gereden in Opperdoes.

Politiewoordvoerder Menno Hartenberg zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Politiemensen zagen aan de hand van de rem- en bandensporen op het wegdek dat het voertuig vanaf Medemblik over de Almereweg is komen aanrijden en bij de T-splitsing met de Nieuweweg rechtdoor dwars door het hek en schrikbord is gereden.

Vervolgens nog ongeveer 80 meter recht door gereden over het weiland om daar wederom door een hek te rijden en dwars rechtop in het daar gelegen slootje te belanden.

Toen de politie ter plaatse kwam, zat er niemand meer achter het stuur van de auto. Er kon ook niet worden vastgesteld  wie er had gereden. De eigenaar van de auto zorgt zelf voor het weghalen van het voertuig.