Medemblik Actueel.

Gezondheid

Samenwerking Amsterdam UMC, Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis werpt vruchten af

HOORN – De intentieverklaring die de raden van bestuur van Amsterdam UMC en het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis afgelopen februari ondertekenden om meer samen te werken, leidt tot betere zorg voor de patiënt. Dat is vandaag bevestigd met een samenwerkingsovereenkomst. Op het gebied van longgeneeskunde, cardiologie en orthopedie zijn dit jaar gezamenlijke initiatieven ontwikkeld die ervoor moeten zorgen dat patiënten dichter bij huis specialistische zorg kunnen krijgen.

Winst voor de patiënt

Ymke Fokma, lid raad van bestuur van het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis: “Al geruime tijd hebben onze ziekenhuizen een hechte samenwerking op het gebied van patiëntenzorg. Goede voorbeelden daarvan zijn de radiotherapie en oncologische zorg. Daarnaast werken we mee aan diverse klinische onderzoeken en nemen we deel aan de opleiding van geneeskundestudenten en medisch specialisten van Amsterdam UMC. Dat we onze samenwerking nu gaan uitbreiden op het gebied van longgeneeskunde, cardiologie en orthopedie vind ik echt winst voor onze patiënten. Zij profiteren van de kennis van onze artsen, aangevuld met de specialistische kennis van hun academische collega’s wanneer dat nodig is. Er is dan bijvoorbeeld geen doorverwijzing naar het universitair medisch centrum in Amsterdam meer nodig. De patiënt kan gewoon bij ons terecht en hoeft niet meer naar Amsterdam te reizen.”

Kwaliteit zorg

Mark Kramer, lid raad van bestuur Amsterdam UMC, vult aan: “Door onze kennis en kunde te bundelen willen we kwaliteit van de zorg in de regio Noord-Holland verder verhogen. Wij willen samen met onze partners de beste zorgketens bouwen. Onder andere door onze medisch specialisten structureel te laten meewerken in het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis. Doordat de arts in Hoorn nu kan samenwerken met een collega van Amsterdam UMC, kunnen ze meer patiënten behandelen en eenvoudig kennis uitwisselen. Dat betekent onder andere dat een patiënt eerder en beter geholpen wordt.

De samenwerking maakt ook wetenschappelijk onderzoek in het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis mogelijk onder begeleiding van Amsterdam UMC.

Reageer op dit onderwerp