15.8 C
Medemblik
27 september 2020 10:25
Medemblik Actueel.

Deze vier ruiters van Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer vertegenwoordigt volgend jaar Nederland tijdens de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. (Foto: archief Rodi Media)
Deze vier ruiters van Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer vertegenwoordigt volgend jaar Nederland tijdens de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. (Foto: archief Rodi Media)

Remy Treffers, Sabine Leek, Sam Veeken, Stefan Tettelaar en coach Barbara Dijkman zijn er helemaal klaar voor

OPMEER – De eerste stappen zijn gezet naar de Special Olympics World Summer Games 2019. Remy Treffers, Sabine Leek, Sam Veeken, Stefan Tettelaar en coach Barbara Dijkman van Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer gaan in maart met hun sportdroom naar Abu Dhabi gaan.

Deelname aan de World Games verandert het leven van de vier ruiters voorgoed. Het willen neerzetten van ultieme sportprestaties en tonen van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De leden van Vereniging Paardrijden Gehandicapten uit Opmeer maakten 6 oktober in Baarn voor het eerst kennis met het voltallige Special Olympics Team NL: 65 sporters, 23 coaches en 9 stafleden van Team NL. Dat deden zij middels kennismakingsspellen en -opdrachten, meldt nieuwspartner Rodi Media

Sport commentator Henk-Jan Kerkhoff gaf een mediatraining, zodat de ruiters weten hoe ze met media-aandacht om moeten gaan. Nicoline Mulder woonde in Abu Dhabi en leerde iedereen de regels in Abu Dhabi. Acteur Peter Faber sloot het kennismakingsweekend af met een inspirerende empowerment training, zodat zij in Abu Dhabi altijd in zichzelf blijven geloven. 

Tijdens de Special Olympics World Games van 14 tot en met 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar. De Nederlandse sporters zijn actief in bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, atletiek, zwemmen en open water zwemmen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?